Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

GÜNDEM 8.06.2025 17:09:33 0
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin bozulmadan saklanması ve sağlıklı tüketilmesi için doğru soğutma ve saklama yöntemlerini içeren rehber yayımladı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin hem sağlık hem de lezzet açısından korunması için önemli uyarılar ve öneriler paylaştı.

Bakanlık, etin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

SOĞUTMA VE SAKLAMA KOŞULLARI

Bakanlık, kurban kesiminden sonra etin sağlıklı kalabilmesi için soğutma işleminin dikkatle yapılması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından infografik yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatatların 0-3°C, diğer etlerin ise 0-7°C’de saklanması gerektiğini, taze etin buzdolabında 1 hafta tazeliğini korurken, uygun şekilde paketlendikten sonra buzlukta eksi 18°C’de 6 ay saklanabileceğini kaydetti.

Grafikte ayrıca etlerin kavurma gibi uzun süreli saklama yöntemlerinde uygun koşullarda 1 yıl raf ömrü kazanabileceği ifade edildi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzun süre oda sıcaklığında bekletilen etin bozulabileceği, besin değerinin ve lezzetinin kaybolabileceği uyarısı yapıldı.

Sakatatların temizliğine de dikkat çekilen açıklamada, iç kemik ve bağırsakların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Diğer Gündem Haberleri


Pirana KİDA testlerden başarıyla geçti... Yeni vurucu güç göreve hazır!

Samsun’un gençleri çevre için ses yükseltti! Değişim Elçileri Bafra’da buluştu

Türk zeytini ve yağı Avustralya'da rekor kırdı

Yalova'da organik mantardan kültür mantarına 'sıfır atık'

Kalan kurbanlıkları ESK alacak

KOBİ’ler yapay zekâ ile rekabette bir adım önde

Bursa'da bayramda da kesintisiz sağlığa devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bakan Uraloğlu'ndan melodili yol deneyimi... Yollarda yeni melodi ne olacak?

Bakanı Kacır: Savunma sanayiinde tam bağımsızlığa

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli OECD'nin dikkatini çekti

Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

Türk tüketicisi mutfakta lider... Tava-tencereye ilgi büyük

İstanbul'da 2 bin 500 yeni taksi için ilk ihale... 150 plaka sahiplerini buluyor

İzmit'te kurban satış alanı tartışmaları siyasi kumpas mı?

Haberi Sesli Oku
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Gazetemiz


Web sitemize nasıl ulaştınız?


Reklam 0 Kişi
% 0
Tavsiye 1 Kişi
% 50
Arama Motorları 1 Kişi
% 50

Adıyaman

08.06.2025

  • İMSAK 03:11
  • GÜNEŞ 04:58
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:23
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:33