Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

GÜNDEM 8.06.2025 17:09:33 0
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Haberi Sesli Oku

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin bozulmadan saklanması ve sağlıklı tüketilmesi için doğru soğutma ve saklama yöntemlerini içeren rehber yayımladı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin hem sağlık hem de lezzet açısından korunması için önemli uyarılar ve öneriler paylaştı.

Bakanlık, etin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

SOĞUTMA VE SAKLAMA KOŞULLARI

Bakanlık, kurban kesiminden sonra etin sağlıklı kalabilmesi için soğutma işleminin dikkatle yapılması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından infografik yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatatların 0-3°C, diğer etlerin ise 0-7°C’de saklanması gerektiğini, taze etin buzdolabında 1 hafta tazeliğini korurken, uygun şekilde paketlendikten sonra buzlukta eksi 18°C’de 6 ay saklanabileceğini kaydetti.

Grafikte ayrıca etlerin kavurma gibi uzun süreli saklama yöntemlerinde uygun koşullarda 1 yıl raf ömrü kazanabileceği ifade edildi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzun süre oda sıcaklığında bekletilen etin bozulabileceği, besin değerinin ve lezzetinin kaybolabileceği uyarısı yapıldı.

Sakatatların temizliğine de dikkat çekilen açıklamada, iç kemik ve bağırsakların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Gündemdeki Diğer Haberler


Pirana KİDA testlerden başarıyla geçti... Yeni vurucu güç göreve hazır!

Samsun’un gençleri çevre için ses yükseltti! Değişim Elçileri Bafra’da buluştu

Türk zeytini ve yağı Avustralya'da rekor kırdı

Yalova'da organik mantardan kültür mantarına 'sıfır atık'

Kalan kurbanlıkları ESK alacak

KOBİ’ler yapay zekâ ile rekabette bir adım önde

Bursa'da bayramda da kesintisiz sağlığa devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bakan Uraloğlu'ndan melodili yol deneyimi... Yollarda yeni melodi ne olacak?

Bakanı Kacır: Savunma sanayiinde tam bağımsızlığa

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli OECD'nin dikkatini çekti

Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

Türk tüketicisi mutfakta lider... Tava-tencereye ilgi büyük

İstanbul'da 2 bin 500 yeni taksi için ilk ihale... 150 plaka sahiplerini buluyor

İzmit'te kurban satış alanı tartışmaları siyasi kumpas mı?

Bakan Tunç: Ferdi Zeyrek’in elektrik kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı

COP İzmir serisi 'Yeşil Kuşaklar'la sürüyor

Bursa İnegöl'de 5'inci bayramda modern ve hijyenik satış

Keşan'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü!

Türk doktor New York’ta ilk gününde hayat kurtardı... Valizle hayat kurtaran müdahale!

Diyetisyenlere ilgi arttı! Sahte uzmanlara kanmayın!

Keşan'da el freni unutulan otomobil denize uçtu

Kocaeli’nin yolları artık daha güvenli

Sibel Can'dan Kıbrıs'ta bayram şöleni

7,6 milyon kişiye 'Aile ve Evlilik' eğitimi

Kocaeli Dini Musiki Topluluğu’ndan yılsonu konseri

İzmir yaşanılabilir kent için çalışıyor

Bakan Yerlikaya üç günlük trafik bilançosunu açıkladı: 26 can kaybı, 3 bin 590 yaralı!

Havuz ve deniz sezonu açıldı... Boyun-bel kırığı tehlikesine dikkat!

Jandarma Genel Komutanı'ndan trafik tedbirlerine yakın mercek

Yükleniyor