Manisa'da kültür, şifa ve lezzet bir arada

Manisa'da kültür, şifa ve lezzet bir arada

DÜNYA 24.04.2025 14:49:22 0
Manisa
Haberi Sesli Oku

485’inci Uluslararası Mesir Macunu Festivali, gelenekle yeniliği harmanlayan etkinlikleriyle kente renk katıyor. Festival, sadece mesir saçımıyla sınırlı kalmayıp sanat, şifa ve gastronomi alanlarında da halkı birbirinden özel etkinliklerle buluşturuyor.

MANİSA (İGFA) -  Manisa'da uluslarası festivalin kültürel yönünü öne çıkaran etkinliklerden biri de Manisa Fotoğraf Derneği (MAFOD) tarafından hazırlanan “Mesir’in Renkleri” açık hava fotoğraf sergisi oldu.

8 Eylül ve Mustafa Kemal Paşa caddeleri boyunca sergilenen fotoğraflar, geçmiş yıllarındaki Mesir Festivali’nden karelerle kenti adeta bir açık hava galerisine dönüştürdü.

Sergi, vatandaşlara Mesir’in tarihsel coşkusunu kent dokusu içinde yaşama imkanı sundu. MAFOD Başkanı Nazmi Çaykara, “Manisa Büyükşehir Belediye’mizin fotoğraf sanatına destekleriyle geçmiş yıllarda çekilen mesir fotoğraflarını bir sergiye dönüştürdük. Halkımız açık hava sergisinde; doğayla, şehirle ilişki içerisinde ve kent kültürünün bir parçası olarak sokakta festivalin ruhunu yaşıyor” diye konuştu.

Festivalin bir diğer dikkat çekici durağı ise Tarihi Kurşunlu Han oldu. “Mesirden Doğaya, Şifalı Buluşma” temasıyla düzenlenen etkinlikte, sosyal girişimci Utku Yılmaz rehberliğinde mesir tütsüleri hazırlandı. Aromaterapi ve fitoterapiye meraklı katılımcılar, mesirin şifalı bileşenleriyle doğal ve ekolojik tütsüler hazırlayarak yüzyıllardır süregelen bir şifa geleneğini deneyimledi. Utku Yılmaz, çevre dostu malzemelerle hazırlanan tütsü tarifini paylaşarak, “Mesir, yalnızca köklü bir festival değil; aynı zamanda kültürel şifa ve sağlık açısından da çok kıymetli. Yüzyıllardır şifalı bitkiler tütsü olarak kullanılıyor, bu harman da tütsü olmaya fazlasıyla değer” dedi.

Festival kapsamında Bülent Koşmaz Parkı’nda kurulan Gastronomi Panayırı, Manisa’nın zengin mutfak kültürünü gözler önüne serdi. Kadın kooperatifleri ve yerel üreticiler tarafından sunulan el emeği ürünler ve yöresel tatlar, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Gastronomi etkinlikleri, festival boyunca Manisa’nın kültürel çeşitliliğini ve üretici gücünü lezzet dolu bir atmosferde sergilemeye devam ediyor.

Gündemdeki Diğer Haberler


MEB: İOKBS 2025 planlandığı gibi yapılacak

Yeni haftada İstanbul'da sıcaklık 8 derece birden düşecek...

BAHA ve SUNGUR envantere girdi... TSK'ya yerli güç!

Malatya Büyükşehir'den sahipsiz hayvanlara yaklaşma eğitimi

Depremler sadece binaları değil, ruhları da sarsıyor!

BUSİAD'dan Türkiye'ye çağrı: Fırsatları kaçırmayalım

İstanbul depreminde yaşanan iletişim krizi TBMM'de

Konya’da şeker pancarı ekimi başladı

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor

Sakarya şehrin dört yanında haşereyle mücadelede

Çocuklara orman sevgisini 'Momo' aşıladı

Kaykaycılar Bursa Osmangazi'de Mattia Ahmet Minguzzi anısına yarıştı

Manisa'da liseler arası yemek yarışması heyecanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel' çağrı! Taş üstüne taş koyalım!

Denizli'de miniklerin güvenliği için denetim

Kocaelispor’un 59. yılına özel kutlama

Hayat Kimya minik ressamları ödüllendirdi

UEFA İstanbul Temsilciliği açıldı

Antalya Kumluca'da trafikte korkutan patlama!

Antalya Kemer Cumhuriyet Meydanı turizm sezonuna hazırlanıyor

CHP’li Oğuz Edirne’den Türkiye'ye 'umut' mesajı verdi

Anotolia ve Torun Grup’tan Afrika’ya stratejik açılım

Bursa Büyükşehir'in muhtarlarla koordinasyonu sürüyor

İstanbul Gaziosmanpaşa'dan dayanışma seferberliği

Dünyaca ünlü omurga uzmanları İstanbul’da buluştu

Bursaspor Başkanı Enes Çelik’ten Başkan Bozbey’e teşekkür ziyareti

Bursa Yıldırım'da 'plastiksiz' hedef 50 milyon

Bakan Göktaş’tan 'aile bağları' için videolu çağrı

Sakarya Karaman AAT'de kapasite artırımı

MASKİ’de hedef hizmet kalitesini arttırmak

Yükleniyor